سرشاخه نیشکر

خوراک دام از سرشاخه نیشکر

سرشاخه نیشکر حدود ۲۵ درصد از کل تولید یک زراعت را شامل می شود که در زمان برداشت ساقه نیشکر در مزرعه باقی می ماند و برای عملیات زراعی ایجاد مزاحمت می کند. یکی از راههای دفع این مزاحمت، آتش زدن آن است. لیکن این عمل طی سال های اخیر از طرف سازمان حفاظت از محیط زیست مورد انتقاد قرار گرفته است.

سرشاخه نیشکر دارای ارزش غذایی مناسبی بوده به نحوی که پروتئین خام و انرژی زایی آن نسبت به کاه غلات بالاتر است و می توان آن را در ردیف علوفه های متوسط دسته بندی کرد.

چون ایران کشوری با محدودیت آبی است و خوراک دام نیز با قیمت بالایی عرضه می شود نیاز است که چنین کاری انجام بگیرد؛ در این صورت قیمت خوراک دام کاهش و در نهایت قیمت گوشت آن نیز کمتر می شود.

 

شرکت زرین دشت عقیلی با مطالعه زیاد در این زمینه توانسته با بهره گیری از دستگاه سیلاژ بگر به راهکارهای مناسبی جهت سیلاژ کردن این نوع بقایای زراعی برسد.امید است در سالهای آتی شاهد این باشیم که کلیه پسماندهای و بقایای زراعی از راه اصولی تبدیل به خوراک دام می شوند که این می تواند در شرایط کنونی راهگشای خوبی در رشد و شکوفایی صنعت خوراک دام ، طیور و آبزیان کشور عزیز ایران باشد.